Carilles dentals de compòsit. Tractament d’estètica dental inmediata

L’estètica dental, dins de la qual es troba el tractament de carilles de compòsit o facetes de compòsit (tot i que lingüísticament parlant la forma correcta d’anomenar-les es lamel·les), és una de les branques més creativa i agraïda de l’odontologia moderna. Portem molts anys formant a altres dentistes a la ciutat de Barcelona des de la direcció del Postgrau d’Estètica Dental Avançada de la Societat Catalana d’Odontoestomatologia (de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques) ia la resta de la Península Ibèrica des dels cursos oficials del Consell General de Dentistes d’Espanya.

Cas 1

Abans de les carilles de composite

Abans

Després de les carilles de composite

Després

La millora del somriure mitjançant carilles dentals de compòsit consisteix bàsicament en el recobriment estètic de la part visible de les dents. Podem canviar la seva forma i també podem canviar el seu color gràcies a un procediment molt còmode i totalment atraumàtic. Els resultats s’aconsegueixen en una sola sessió, tot i que cal haver estudiat i assajat el cas prèviament per crear les plantilles adequades. L’estudi estètic digital del somriure (Digital Smile Design) ens permet calcular les proporcions adequades i la seva forma i posició en relació amb la cara.

Cas 2

Abans de les carilles de compòsit

Abans

Després de les carilles de compòsit

Després

Després de les carilles de compòsit junt a l'equip mèdic

Després amb equip mèdic

Obtenir uns resultats excel·lents amb carilles de compòsit requereix molts coneixements, habilitat clínica i bons materials. El que hem d’aconseguir és un somriure molt bonica i molt natural, i no unes dents blanques que semblin artificials. Per això cal tenir en compte característiques tals com la translucidesa, la simetria, les caracteritzacions, la lluminositat, la fluorescència, els reflexos, la dispersió de la llum, la correcta combinació i estratificació de les capes, etc.

Si desitja que estudiem el seu cas i li mostrem el que podem aconseguir, no dubti en contactar amb nosaltres per telèfon o mitjançant el formulari de contacte.

Cas 3

Abans de les carilles de compòsit

Abans

Després de les carilles de compòsit

Després

Després amb equip mèdic

Després amb equip mèdic

Després amb Dra. Margarita Monterrubio

Després amb Dra. Margarita Monterrubio

Cas 4

Abans de les carilles de compòsit

Abans

Després de les carilles de compòsit

Després

logo de cosmedent, empresa especialista en Carilles de Compòsit. Tots els productes Cosmedent estan dissenyats per col·legues dentistes per a nosaltres els dentistes i resolen problemes frustrants en el sector de l'odontologia. En els últims 30 anys han rebut diversos dels més alts reconeixements per la seva qualitat i excel·lència estètica. Són resistents al desgast, manté un color estable i estan dissenyats per ajudar a que els dentistes aconseguim resultats fiables i de plena confiança.
logo del grup MICERIUM que fabrica Carilles de Compòsit. Micerium es va fundar en 1977 com un somni del Sr. Jules Allemand i la senyora Maria Picarelli. Aquest somni consistia a crear una petita empresa familiar a Itàlia. La missió d'aquesta empresa consistia a subministrar productes innovadors que a més fossin d'alta qualitat i fabricats amb uns equips innovadors. El somni es va fer realitat. Micerium actualment és el distribuïdor oficial d'algunes de les marques més importants d'Europa i Amèrica. A més ven i exporta les seves pròpies marques de productes. Des de 1989 Micerium distribueix en exclusiva els productes d'Americana d'Ortodòncia (EUA) - Qui al seu torn és una empresa líder en el camp de l'ortodòncia que ofereix una àmplia gamma de productes innovadors. Aquests productes compleixen totes les expectatives fins i tot per a aquells especialistes més exigents.
logo heraeus Carilles de Compòsit
logo 3m Carilles de Compòsit

Preguntes habituals sobre les carilles dentals de compòsit

Què són les carilles de compòsit i perquè s’utilitzen?

Les carilles de compòsit s’utilitzen per millorar el color, forma, posició, alineació, i en certs casos, la textura de les dents perquè siguin estèticament més agradables i atractius. Normalment es pot posar en una sola visita i requereixen poca o cap preparació a les dents, el que significa que són menys destructives i més conservadores que les carilles de porcellana convencionals.

Quin és el procediment de col·locació de les carilles?

En la visita a l’especialista en estètica dental, les dents són preparats i el material de farciment blanc (resina de compòsit) aplicat a les dents amb habilitat per donar forma de manera individual i alinear el somriure als efectes desitjats. Es tracta d’un procediment indolor i no requereix anestèsia. La bellesa de les carilles de compòsit radica que pots explicar al dentista l’aspecte que vols de les teves dents. Volies les dents una mica més curts, o potser una mica més suaus i arrodonits. De qualsevol manera, fem tot el possible per intentar crear l’efecte desitjat. Si desitges la col·locació en una sola dent i es pot veure d’un to blanc diferent a la resta, sempre pots optar per un blanquejament dental. També hi ha la possibilitat que el dany de la dent sigui tal que la millor opció seria els implants dentals, en la nostra clínica dental a Barcelona el dentista t’assessorarà.

Quina durada tenen les carilles de compòsit?

Aproximadament, les carilles de compòsit tindran una durada de 4 – 8 anys depenent de la cura que facis d’elles. A vegades es taquen, però la tinció en general es pot ser polida per la teva dentista de la mateixa manera que si es tractés de la dent. De vegades, les caretes poden fer efecte, però poden ser fàcilment reparades utilitzant la mateixa tècnica utilitzada per col·locar les carilles inicials. Aquesta és una altra avantatge sobre les carilles de porcellana o ceràmiques que requereixen eliminar la faceta sencera.

Quin és el preu de l’carilles dentals?

A causa del nombre de dents desitjats per col·locar les carilles dentals i de la diferent complexitat de cada cas és molt difícil determinar un preu. El millor és que programes una visita i el nostre expert realitzarà un estudi personalitzat i un pressupost detallat sense compromís.

Quins són els avantatges front les carilles dentals de porcellana o ceràmiques?

Els principals avantatges de les carilles de compòsit són els següents:
– Les carilles de porcellana es fabriquen en un laboratori dental i per tant requereixen almenys dues visites al dentista, la primera per estudiar el cas i la segona per a la col·locació de les carilles dentals. En canvi, les carilles de compòsit es poden col·locar en una sola visita al dentista.
– Una quantitat de l’estructura de la dent es retira per permetre la col·locació de l’agent d’unió. A continuació, s’afegeix el compòsit i tot seguit es realitza l’acabat polint la faceta.
– Les carilles de compòsit són més econòmiques que les carilles de porcellana. La col·locació de les carilles de ceràmica requereix més temps i experiència i, per tant, són més cares.
– Les carilles de compòsit es poden reparar, cosa que no és possible amb les de porcellana que necessiten ser reemplaçades per unes de noves.

No ho dubtis, si has pensat en els tractaments d’estètica dental per millorar la imatge de les teves dents i somriure i encara teniu dubtes que tractament s’adaptaria millor a la teva situació entre les carilles dentals, implants dentals, blanquejament dental, etc., sol·licita informació sense compromís al nostre especialista en estètica dental i estudiant el teu cas et podrà aconsellar sobre la millor solució i el preu de les carilles de compòsit.