Tractament Pinhole per la recessió gingival o genives retretes

La recessió de les genives o genives retretes pot generar-se per la malaltia periodontal, l’apretament o fregament de dents, hàbits de raspallat massa agressiu o bé pel procés natural d’envelliment. La genètica, les hormones i el consum de tabac així mateix poden ocasionar que les genives siguin més sensibles i fràgils a la recessió.

La major part dels pacients amb recessió de les genives no s’adonen que aquesta s’està produint, ja que passa de forma gradual. Per norma general, els pacients podran apreciar certa sensibilitat o bé una aparença de la superfície de la dent més llarga.

La recessió de les genives no és només una qüestió estètica; quan les genives es retreuen, les arrels sensibles de les dents queden exposades i es generen espais entre les dents. En aquests buits es donen les condicions ideals per a l’acumulació de placa bacteriana. Això pot conduir a la malaltia periodontal més avançada, el deteriorament del teixit i l’os i una ocasional pèrdua de la dent.

La millor manera de prevenir la recessió de les genives és raspallar i utilitzar el fil bucal tots i cadascun dels dies utilitzant una tècnica adequada i estar al dia en neteges bucals i revisions.

Aprèn de quina manera la tècnica de procediment quirúrgic Pinhole per genives retretes pot convertir el teu somriure

La tècnica de procediment quirúrgic Pinhole resulta un gran avanç en el tractament de la recessió de les genives. El tractament tradicional, si bé és eficient, implica procediments d’empelt de teixit que poden ser més lents i incòmodes.

Aquest nou procediment de restauració no requereix empelts ni sutures, i provoca mínimes molèsties per al pacient. El procediment quirúrgic Pinhole efectuat a la Clínica Dental Padrós, utilitza instruments singularment dissenyats per efectuar una petita incisió en l’àrea de tractament. A continuació, el dentista afluixa el teixit de la geniva que l’envolta i el llisca suaument al seu lloc, cobrint qualsevol estructura de la dent que ha quedat exposada a causa de la recessió.

El tractament tradicional de recessió de les genives

Atès que la recessió de les genives és un procés gradual, la major part de les persones ni tan sols són conscients que el tenen. Pot apreciar que queda al descobert més superfície de les dents, una major sensibilitat a estímuls tèrmics o bé el dentista li pot alertar si ho observa en el curs d’una revisió dental.

El tractament tradicional per la recessió de les genives sol consistir en realitzar un empelt de teixit tou. En aquest tipus de procediment, una petita porció de teixit es pren d’una altra zona de la boca, generalment del paladar, i es sutura al seu lloc sobre la part que ha quedat exposada de l’arrel de la dent. Aquest procediment, generalment és laboriós, pot ser molest i requereix l’ús de sutures.

Un nou enfocament de tractament

La tècnica quirúrgica Pinhole ofereix una sèrie de singulars beneficis i ha revolucionat la forma en què veiem el tractament de la recessió de les genives. En comptes de bisturís, aquest procediment fa servir un instrument que crea un petit orifici en el teixit de la geniva sana del pacient sobre la zona que necessita tractament. Aquesta petita obertura pot acomodar instruments especialitzats que el doctor farà servir per afluixar suaument i ampliar el teixit de la geniva, cobrint les àrees exposades de les dents, on s’ha retret el teixit tou.

En el moment en que el teixit de les genives ha canviat de posició, es posen unes petites tires de col·lagen en l’àrea de tractament. Això promourà la producció natural de col·lagen i elastina, que fomentarà la sanació i reduirà la inflamació.

En comptes de requerir empelts de teixit i sutures, aquest procediment implica senzillament ajustar el teixit de les genives ja present en el lloc de tractament, amb les mínimes molèsties postoperatòries i el mínim sagnat.

Pacients candidats per al tractament Pinhole

A molts pacients que pateixen la malaltia periodontal i/o recessió de genives els agradaria restaurar la seva línia de les genives i protegir les arrels de les dents, però no desitgen passar pel procediment tradicional d’empelt de les genives amb freqüència incòmode i llarg.

Aquests pacients són aspirants al tractament Pinhole. Aquesta tècnica és el primer procediment mínimament invasiu per tractar la recessió de les genives de manera eficaç. Aquest tractament sense sutures fa servir teixit ja present de la geniva sana, que es torna a col·locar usant instruments que actuen a través d’una obertura molt petita en les genives.

El procediment no és molest i requereix un temps de recuperació mínim. Si pateix de recessió de les genives i li agradaria aprendre més sobre de quina manera aquest nou procediment li pot afavorir, si us plau, contacti amb la nostra clínica dental per programar una cita i s’ho explicarem amb tot detall.

Avantatges del tractament Pinhole respecte el tractament tradicional

El tractament Pinhole ofereix molts avantatges sobre els procediments tradicionals de retracció de les genives:

 • No s’efectuen incisions. A causa de que no es recorre a un empelt de teixit, no són precises la realització de cap incisió
 • No s’efectuen sutures. El teixit de les genives acabat de posar se sosté en el seu lloc per les tires de col·lagen en comptes de sutures
 • El procediment és veloç. Aquest tractament per norma general es pot efectuar en menys d’una hora, depenent del nombre de dents que requereixin ser tractats
 • Sense molèsties. A causa de que no hi ha incisions ni sutures, i el procediment porta un període relativament curt de temps, els pacients refereixen mínimes molèsties
 • Període de recuperació curt. A causa de que el procediment és mínimament invasiu, els pacients en general tenen un període de recuperació de molt poc temps, una experiència mínima d’inflor i acostumen a reprendre les seves activitats normals el dia després del procediment
 • S’observen resultats immediats. Aquest tractament dóna una millora estètica que és visible des del primer moment, i el petit punt d’accés generalment es cura en 24 hores. Els mètodes tradicionals requereixen un extens temps de recuperació, freqüentment múltiples setmanes, abans que es puguin veure els resultats
 • Molt predictible. En comparació amb la cirurgia periodontal tradicional, aquest procediment redueix en bona mesura el risc que hi hagi cap complicació. Els resultats són molt predictibles

Igual que en el tractament per a una càries, només es necessita un anestèsic local per dormir l’àrea de tractament.

Restauració i Cures postoperatòries

Al llarg de les primeres 6 setmanes després del tractament, raspallar la zona intervinguda no és recomanable. Durant aquests dies, es substituirà per una esbandida bucal. Els pacients són instruïts per menjar sol aliments tous al llarg d’un curt període de temps després de la cirurgia. Qualsevol molèstia es pot controlar de manera fàcil amb calmants habituals (ibuprofè, paracetamol, etc). Programarem una sèrie de cites de seguiment per assegurar-nos que tot està curant adequadament i que no es requereix cap canvi en la pauta de manteniment.

Preguntes freqüents sobre la recessió de les genives

Què és la recessió de les genives?

La recessió de la geniva es refereix a la pèrdua del teixit tou deixant al descobert major superfície de la dent o fins i tot l’arrel.
Això pot produir-se per una malaltia periodontal (piorrea, periodontitis, periodontitis avançada), el procés d’envelliment natural, el bruxisme o fregament de dents, o bé hàbits de raspallat bucal massa agressius.

Per quina raó la recessió de les genives s’ha de prendre seriosament?

Quan es genera una recessió de les genives, l’estructura de l’arrel de la dent queda exposada. Això augmenta el risc de patir càries i facilita la progressió de la inflamació de les genives i de la destrucció de l’os de suport de les dents.

Què és la tècnica quirúrgica Pinhole?

La tècnica quirúrgica Pinhole és un tractament mínimament invasiu per tractar la recessió de les genives. En contrast a les tècniques tradicionals d’empelt, no es fan grans incisions ni sutures.

Totes i cadascuna de les eines i tècniques utilitzades per efectuar aquest tractament quirúrgic han estat creades pel Dr. John Chao, que va formar personalment al nostre equip mèdic.

Què diferència la tècnica quirúrgica Pinhole de les tècniques tradicionals?

Els tractaments tradicionals de recessió de la geniva impliquen l’ocupació de teixit donant o bé empelts de teixit tou per reconstruir la línia de les genives. Aquest teixit tou es sutura al seu lloc i s’uneix al teixit de les genives existent.

Encara que aquest tractament d’empelt tradicional és eficient, els resultats que poden aconseguir-se amb la tècnica Pinhole resulten en una millor experiència del pacient.

De quina manera s’efectua la tècnica quirúrgica Pinhole?

Durant la tècnica quirúrgica Pinhole, s’usa un instrument per fer un petit orifici en el teixit existent sobre la geniva a tractar. Per mitjà d’aquest orifici, s’empren instruments especials per afluixar suaument el teixit de les genives.
Aquestes eines assisteixen a expandir i lliscar la línia de les genives per cobrir l’estructura de l’arrel exposada. No hi ha empelts, sutures ni incisions amb la tècnica quirúrgica Pinhole.

Quins són els avantatges de Pinhole?

Els avantatges de la tècnica quirúrgica Pinhole són molts:

 • Més comoditat per al pacient després del tractament
 • Recuperació més ràpida per al pacient respecte a l’empelt tradicional
 • No cal sutures incòmodes
 • No precisa bisturís ni eines quirúrgiques invasives
 • No cal prendre teixit donant del paladar del pacient
 • Resultats excel·lents, d’aspecte natural i durador