Implants dentals de qualitat a Barcelona

Hi ha multitud de tipus d’implants dentals i de tècniques per posar-los. A la nostra clínica dental fugim dels materials de baix cost, que generen problemes mèdics importants en la salut del pacient.

Disposem de diferents marques, models i tècniques quirúrgiques per poder oferir-li el tractament més adequat al seu cas.

Testimoni implants dentals

Totes les companyies d’implants dentals amb les que treballem destaquen per oferir la màxima qualitat. Compleixen les normatives ISO i els estrictes estàndards europeus i de la FDA (Food and Drug Administration) nord-americana.

Fabricació dels implants dentals en els laboratoris de les instal·lacions de Soadco

Instal·lacions i laboratoris de l'empresa Soadco. Realitzen la fabricació dels implants dentals que utilitzem a la clínica dental Padrós a Barcelona
Instal·lacions i laboratoris de l'empresa Nobel. Realitzen la fabricació dels implants dentals que utilitzem a la clínica dental Padrós a Barcelona

Fabricació dels implants dentals en els laboratoris de les instal·lacions de Nobel Biocare

Testimoni de pròtesis dentals

Des de la direcció de la Càtedra d’Implantologia de la Universitat Politècnica de Catalunya, hem participat en el disseny i desenvolupament d’un implant dental més resistent i segur per al sector posterior (sense connexions sota la geniva), que ja porta diversos anys comercialitzat i donant excel·lents resultats.

A les dents anteriors, amb compromís estètic, podem emprar implants dentals o additaments estètics de zircònia. En aquest cas la connexió empra el concepte de “platform shifting”, per aconseguir un segellat biològic de la geniva. La superfície dels implants es tracta de forma complexa amb shoot pinning i amb passivat àcid. L’objectiu és aconseguir la millor osteointegració amb l’os.

Implant dental amb additament estètic de zircònia. Segellat per con morse i unit mitjançant cargol de titani

Vista en detall de l'implant dental amb additament estètic de zircònia i segellat per con morse de l'empresa Nobel.
Vista de l'implant dental blanc monolític de zircònia

Implant dental monolític de zircònia, alternativa a una pròtesi dental

Testimoni implants dentals

Exemple d'un cas real tractat a la Clínica Dental Padrós de substitució d'una dent amb un implant dental subjecte a l'os maxil·lar mitjançant un cargol de titani i un additament estètic de zircònia. L'objectiu és aconseguir salut, estètica i naturalitat a llarg termini.
Exemple d'un cas real tractat a la Clínica Dental Padrós abans de procedir al tractament d'implants dentals
Exemple d'un cas real tractat a la Clínica Dental Padrós de tractament d'implants dentals. A la imatge podem observar l'implant dental utilitzat abans de la col·locació a la boca del pacient.
Exemple d'un cas real tractat a la Clínica Dental Padrós després de procedir al tractament d'implants dentals. Com es pot observar s'aconsegueix un efecte totalment net i natural.
El nostre sistema de radiologia 3D ens permet programar els casos amb gran precisió. Podem realitzar cirurgies virtuals, preparar plantilles, conèixer la densitat de l'os en cada punt etc.
El nostre sistema de radiologia 3D Simplant ens permet programar els casos de tractaments d'implants dentals amb gran precisió. Podem realitzar cirurgies virtuals, preparar plantilles, conèixer la densitat de l'os en cada punt, etc.
El nostre sistema de radiologia 3D Simplant ens permet programar els casos de tractaments d'implants dentals amb gran precisió. Podem realitzar cirurgies virtuals, preparar plantilles, conèixer la densitat de l'os en cada punt, etc.

El nostre quiròfan està equipat amb les més avançades tecnologies, com la cirurgia piezoelèctrica, els nous motors amb irrigació interna i control de torque, materials de regeneració tissular, Radiovisiografia instantània, sutures i membranes de gore-tex, etc.
I, per descomptat, la part més important és l’experiència dels nostres cirurgians i de tot el nostre equip d’assistents.

El quiròfan de clínica dental Padrós està equipat amb les més avançades tecnologies per a la col·locació d'implants dentals, com la cirurgia piezoelèctrica, els nous motors amb irrigació interna i control de torque, materials de regeneració tissular, Radiovisiografia instantània, sutures i membranes de gore- tex, etc.
Logotip de l'empresa Nobel Biocare, subministradora d'implants dentals en clínica dental Padrós
Logotip de l'empresa Nobel Biocare, subministradora d'implants dentals en clínica dental Padrós
Logotip de l'empresa Nobel Biocare, subministradora d'implants dentals en clínica dental Padrós

10 preguntes sobre els implants dentals:

Què és un implant dental?

Es tracta d’un petit cargol, normalment fet de titani pur o de zircònia, que es col·loca en l’os del maxil·lar o maxil·lars per a substituir l’arrel d’una dent perduda o diverses peces. Les cèl·lules de l’os es fixen directament a la superfície de l’implant (un procés que s’anomena osteointegració). Sobre l’implant dental es col·loca una corona que reemplaçarà la part externa de la dent. L’aspecte i la funció són molt similars a les d’un dent natural. Es tracta d’una alternativa a la pròtesi dental.
En el cas d’una sola dent podem reemplaçar-lo per un implant, si hem de substituir més d’una dent utilitzem un pont sobre els implants i si finalment falten totes les dents o totes les peces dentals es col·loquen les pròtesis dentals.

És molesta la col·locació d’implants dentals?

Depenent del tipus d’operació en odontologia necessària, el postoperatori de l’emplaçament d’implants dentals pot anar des de cap molèstia en absolut a uns dies de lleugera sensació de ressentiment que desapareix amb calmants. Generalment és més còmoda la cicatrització d’una cirurgia d’implants que la de l’extracció d’una dent convencional, ja que no queden ferides obertes ni zones inflamades o infectades a la boca.

Es poden col·locar implants al mateix temps que s’extreu una dent per substituir-la?

Si la dent a extreure no pateix una infecció aguda i en extreure la dent queda suficient quantitat d’os, es pot col·locar l’implant en el mateix moment en què s’extreu la dent. S’anomena implant immediat, i sovint és preferible, ja que pot ajudar-nos a conservar la geniva i l’os del voltant.

Si l’estabilitat de l’implant recentment fixat és molt bona, també es pot posar, en el mateix moment, una corona provisional, amb el que en la mateixa intervenció d’implantologia dental extraiem la dent i els substituïm per complet (tant estètica com funcionalment). S’anomena implant de càrrega immediata. Per saber si l’implant podrà suportar una corona fixa en el mateix moment disposem d’un avançat aparell que mesura, per ressonància, el nivell d’estabilitat de l’implant (Ostell).

Quines precaucions he de tenir després de la cirurgia?

Durant les primeres hores cal tenir la precaució de no menjar res, fins que desapareix l’efecte de l’anestèsic local (per evitar mossegar-accidentalment la llengua o la galta).

És molt recomanable no fumar (afecta directament la vascularització i la cicatrització de la ferida i augmenta significativament el risc de complicacions). També és necessari mantenir la boca neta i no tocar la zona (ni amb els dits, ni amb la llengua ni mossegant aliments) durant els primers dies. Igualment, és convenient no parlar molt, evitar fer exercicis molt intensos i seguir una dieta tova. A part d’aquestes precaucions, es pot seguir un ritme de vida normal.

Què se sent en portar un implant dental?

Exactament la mateixa sensació que tens amb els teus dents naturals. No se sent cap diferència especial. Els implants dentals no poden patir càries dental, però sí que poden acumular placa i tosca, igual que les dents naturals i pròtesis, pel que és molt important mantenir-los sempre nets. Convé (igual que amb les dents naturals), raspallar-se les dents després de cada àpat i utilitzar el col·lutori un cop al dia.

Poden els implants dentals ser rebutjats per l’organisme?

En posar un implant dental pretenem que l’organisme (a nivell cel·lular), cregui que l’implant forma part del propi cos i que no és un objecte estrany.

Si l’implant dental acabat de col·locar rep massa força o no es manté net i es contamina amb bacteris, pot ocórrer que el cos no es cregui que és una cosa pròpia, i que per tant formi una membrana de separació entre l’implant i l’os. En aquests casos no es produeix la correcta osteointegració i l’implant s’ha d’extreure. Això passa en un percentatge molt petit dels casos. Depenent del cas es pot reemplaçar l’implant no-osteointegrat per un nou implant dental.

Poden col·locar-se implants dentals en qualsevol persona?

Tot i que no està contraindicat, procurem ajornar la col·locació de l’implant en dones embarassades. També evitem col·locar implants en pacients diabètics descontrolats fins que els nivells de sucre en sang estiguin sota control.

Com ja hem comentat, els pacients fumadors tenen més risc de patir alguna complicació. Els pacients amb osteoporosi solen poder tractar-se sense problemes, tot i que requereixen un estudi més detallat. De la mateixa manera, les persones que prenen determinats medicaments (anticoagulants, bifosfonats, etc.) poden requerir precaucions especials. Cada cas ha de ser estudiat i programat de forma personalitzada.

Quines diferències hi ha entre diferents tipus d’implants dentals?

Existeixen moltíssims tipus d’implants dentals. Diferents fabricants ofereixen qualitats diferents en l’elaboració dels implants dentals. Dissenys, acabats, tractaments de superfície, tipus de connexions, biocompatibilitat, resistència, versatilitat, estètica, etc. Cada clínic ha de saber escollir el material més adequat en cada cas. I probablement és una mala idea escollir, com es fa sovint, el sistema més econòmic possible per a alguna cosa que ha de passar a formar part del nostre propi organisme.

Sonaran les alarmes al passar pels detectors de metalls?

Els implants dentals no sonen en passar pels detectors de metalls (típics dels aeroports o zones de seguretat). Tampoc sonen els empastaments metàl·lics ni les pròtesis dentals convencionals. No cal tenir cap precaució ni avisar-ho.

Quin és el preu d’un implant dental?

Com sol passar en pràcticament tots els camps, hi ha moltes marques i models diferents d’implants dentals. Els implants més costosos solen (lògicament), oferir avantatges sobre els més econòmics. Per aquest motiu és molt difícil especificar els preus dels implants dentals o pròtesis dentals sense abans haver estudiat la situació. El dentista parlarà amb el pacient, li farà un pressupost amb el preu del tractament i li recomanarà quina és la solució més indicada. A la consulta també podrà consultar amb el dentista més informació sobre els avantatges i inconvenients.