Ortodòncia invisible, invisalign

Els sistemes d’ortodòncia invisible a Barcelona, com invisalign i altres tècniques similars, consisteixen en aplicar unes fines fèrules transparents fetes a mida, que es poden posar i treure molt fàcilment al contrari que els brackets tradicionals. Un cop col·locades són pràcticament invisibles i no destorben en parlar. Les fèrules es substitueixen cada 15 dies per unes noves i cadascuna produeix una part del moviment, fins a aconseguir la correcció total de la posició de les dents.

El sistema d’ortodòncia invisible invisalign, resulta molt còmode de portar, ja que les fèrules es poden treure per menjar i per raspallar i aconseguir una correcta salut bucal.

Encara que és un sistema estandarditzat, ha de ser diagnosticat, analitzat (veure estudis d’ortodòncia invisible amb Dolphin), dissenyat i controlat per un expert ortodontista. No tots els procedimeintos amb ortodòncia invisible Invisalign obtenen al final els mateixos resultats, i això depèn del professional que li tracti.

Existeix també la possibilitat d’aplicar una versió d’ortodòncia invisible Invisalign especialment dissenyada per als joves i adolescents (Invisalign adolescent o Invisalign teen).

També podem reduir el temps necessari per completar els processos d’ortodòncia invisible Invisalign gràcies al sistema Acceledent.

La clínica dental Padrós a Barcelona disposa del tractament d'ortodòncia invisible Invisalign, aparells transparents i extraïbles
La clínica dental Padrós a Barcelona disposa del tractament d'ortodòncia invisible Invisalign, aparells transparents i extraïbles

Preguntes més freqüents sobre l’ortodòncia invisible Invisalign:

Què és l’ortodòncia invisible Invisalign?

Invisalign és la forma pràcticament invisible per redreçar les peces dentals i aconseguir el somriure que sempre has somiat. Gràcies a l’ús de la tecnologia d’imatges per ordinador en 3D, Invisalign representa el seu pla de procediment complet, des de la posició inicial a la posició final desitjada. Llavors es realitzen a mida una sèrie d’alineadors transparents. Cada alineador s’usa durant unes dues setmanes abans de ser reemplaçat pel següent de la sèrie, d’aquesta manera les peces dentals es mouen gradualment cap a la posició final projectada. El temps de procediment d’ortodòncia invisible Invisalign serà determinat pel teu dentista, en funció de les teves necessitats específiques.

Quins són els beneficis d’Invisalign?

Els alineadors Invisalign són gairebé invisibles. Ningú s’adonarà que aquestes usant-los ja que són pràcticament invisibles, fent el sistema Invisalign un sistema que encaixa sense problemes amb el seu estil de vida i les interaccions del dia a dia amb els altres i no afectarà la seva estètica.

Els alineadors Invisalign són extraïbles, el que et dóna la flexibilitat de poder treure-te’ls a l’hora de menjar i beure. I també te’ls pots treure per rentar-i utilitzar el fil dental com ho faries normalment a la recerca d’un alè fresc i per mantenir una bona higiene i salut bucal.

A diferència dels brackets fixes tradicionals, no hi ha suports de metall o filferros. Això vol dir que en la majoria dels casos s’empra menys temps a l’hora dels ajustos.
I, finalment, Invisalign et permet veure els resultats virtuals i el pla de tractament fins i tot abans de començar-perquè puguis veure com quedaran alineats les dents quan hagis finalitzat.

És aquesta una nova forma de redreçar les dents?

En el passat, els dentistes i els ortodoncistes s’han utilitzat amb èxit brackets removibles durant anys. No obstant això, amb l’aplicació de la tecnologia informàtica en 3D, el sistema Invisalign pot ser utilitzat per tractar una àmplia gamma de pacients que vol alinear les seves dents. El programari ClinCheck® permet al pacient veure el seu pla de tractament de principi a fi, fins i tot abans de l’inici.

Quants pacients estan sent tractats amb l’ortodòncia invisible Invisalign?

Més de 3 milions de pacients a tot el món han estat tractats amb Invisalign. El nombre de somriures Invisalign creix dia a dia més.

Com funciona Invisalign?

Els alineadors Invisalign mouen les peces dentals a la seva posició adequada amb moviments controlats. A diferència dels aparells més tradicionals, Invisalign no només controla la quantitat de moviment per alineador, sinó també el moment en què es realitza aquest moviment. Així, en cada etapa, només a algunes dents se’ls permet moure, segons el pla de tractament de Invisalign per a aquesta etapa en particular. Això resulta en un sistema de subministrament eficient de força que mou les dents a la posició prescrita desitjada.

De quin material estan fets els alineadors i que aspecte tenen?

Pràcticament d’estètica invisibles, estan fets de material termoplàstic de grau mèdic forta, desenvolupat exclusivament per al sistema Invisalign. Estan fabricats per encàrrec per a cada pacient i encaixen perfectament en les dents.

Quina és l’edat mínima per utilitzar Invisalign?

Es pot usar Invisalign per tractar la mal oclusió en la majoria d’adults i adolescents que volen una millor somriure. Per als adolescents, parla amb el teu dentista per veure si Invisalign Teen pot ser l’opció més adequada per al teu fill.

Invisalign és dolorós?

Alguns pacients poden experimentar incomoditat temporal a la boca, de menor importància durant uns dies, al començament de cada nova etapa quan s’insereixi un nou alineador. Això és normal i és típicament descrit com una sensació de pressió. És un senyal que els alineadors estan treballant, ajudant a assolir els resultats finals. Aquest malestar normalment desapareix en un parell de dies.

Hi ha restriccions en el que puc menjar?

No. A diferència dels filferros i suports dels sistemes tradicionals, es pot menjar el que vulguis perquè et pots treure les teves alineadors per menjar i beure. Per tant, no hi ha necessitat de restringir el consum de qualsevol dels teus menjars i aperitius favorits. A més, és important que us renteu les dents i facis servir fil dental després de cada àpat i abans de tornar a posar-te els alineadors per mantenir una higiene adequada.

Amb quina freqüència he d’utilitzar els alineadors?

Aquesta és una de les preguntes més freqüents. Els alineadors s’han d’usar en tot moment, excepte per menjar, raspallar-se les dents o usar fil dental.

Els alineadors afecten a la parla?

La gran majoria dels pacients no reporten cap efecte sobre la parla. No obstant això, igual que amb els brackets ortodòntics tradicionals, hi ha un període d’ajust inicial associat amb tenir alguna cosa nova a la boca.

Què Invisalign és el més adequat per a mi?

El teu dentista et ajudarà a decidir com és millor per a tu. Segons la teva edat el més recomanable és el model Teen, pensat especialment per a adolescents.

Quant costa dels tractaments dentals Invisalign a les vostres clíniques dentals?

A causa de que cal estudiar els casos per separat per veure que s’adequa més a cada pacient és molt difícil determinar el preu exacte. Sol·licita una cita amb el nostre dentista i analitzarà la complexitat del teu cas particular i t’informarà del preu i resoldrà tots els dubtes que tinguis.