Tractament dels roncs

Hi ha diferents formes de respiració alterada durant el son. Des del ronc simple fins la síndrome d’apnea del son sever (pauses en la respiració de més de 15 segons), amb símptomes nocturns i diürns, i amb afectació de la salut de la persona.

Aquesta circumstància resulta molt molesta per als familiars que conviuen amb les persones que ronquen.

L’apnea del son és un trastorn respiratori greu, potencialment mortal que afecta el 4% de la població. Els pacients amb apnea sense tractament tenen índexs de mortalitat augmentats. Són 4 vegades més propensos a patir accidents laborals i de trànsit i la seva qualitat de vida es redueix substancialment.

Els roncs i les apnees es produeixen quan la mandíbula es relaxa, es desplaça cap enrere i dificulta el pas de l’aire en respirar.

Podem evitar el problema en un 98% dels casos mitjançant l’aplicació d’unes fèrules acríliques específiques que es col·loquen per dormir i que provoquen un avanç mil·limètricament controlat de la mandíbula. Aquestes permeten parlar, beure i realitzar moviments, però no deixen que la mandíbula es retregui, evitant que es col·lapsin les vies respiratòries i solucionant el problema.

La solució més efectiva

Orthoapnea és un nou aparell intraoral patentat, dissenyat per al tractament dels roncs i l’apnea del son.

El mecanisme es basa en un avanç controlat i còmode de la mandíbula, el que augmenta l’espai a la zona de les vies respiratòries i permet que l’aire flueixi lliurement. Com a resultat, els roncs són eliminats i es redueixen els episodis d’apnea i s’obté una millor qualitat de vida per als pacients.

Característiques del dispositiu OrthoApnea

  • Còmode i fàcil d’utilitzar
  • Fet a mida de cada pacient
  • Fabricat en materials biocompatibles (termoplàstic de titani)
  • Es pot adaptar fàcilment
  • Quan es porta posat permet el moviment normal i és possible parlar, beure, tossir, etc.
  • Permet respirar fàcilment, eliminant els roncs
  • El seu ús és apropiat per a les persones que pateixen de roncs i apnea del son
  • Permet el moviment lateral
Tractament dels roncs i l'apnea del son amb el sistema OrthoApnea a la clínica dental Padrós a Barcelona.
Els roncs i apnees nocturnes poden afectar la salut de qui les pateix i molesten als que conviuen amb ells.
Podem evitar els problemes associats amb els roncs i les apnees del son mitjançant fèrules específiques que es col·loquen per dormir.
Tractament dels roncs i l'apnea del son amb el sistema OrthoApnea a la clínica dental Padrós a Barcelona.

Preguntes freqüents sobre els roncs

Com es produeixen els roncs?

Durant el son, els músculs que mantenen les vies respiratòries obertes es relaxen. Això fa que sigui més difícil que l’aire passi a través de la faringe. Quan això succeeix, la vibració dels teixits tous a la part posterior de la gola produeix el soroll que coneixem com els roncs.

Els roncs són un problema comú en les relacions de parella. Segons un estudi, els companys de llit de les persones que ronquen perden més d’una hora de son cada nit.

La manca de flux d’aire, sovint, fa que el nivell d’oxigen a la sang disminueixi. Per tant, això dóna lloc a patrons de son interromputs.

Aquesta deficiència d’oxigen provoca una sèrie de símptomes com ara somnolència excessiva, cansament general i depressió. La somnolència excessiva, la pèrdua de memòria i els canvis d’humor poden influir en la vida personal, laboral i social de la persona afectada.

Què és l’apnea del son?

L’apnea del son és una malaltia mèdica seriosa que es caracteritza per roncs forts i respiració irregular. Es produeix quan el teixit tou a la gola vibra suficient per, no només causar roncs forts, sinó arribar fins i tot a obstruir la via aèria. Durant aquests períodes d’obstrucció, el nivell d’oxigen a la sang pot baixar a nivells perillosament baixos.

És perillosa l’apnea del son?

Sí! L’apnea del son s’ha relacionat amb un major risc d’hipertensió arterial, infart de miocardi i accident cervellvascular. També s’associa amb l’obesitat i la diabetis. A més, atès que les persones amb apnea del son es troben sovint excessivament cansades durant el dia, tenen un risc significativament major de patir accidents de treball o accidents en la conducció d’un automòbil.